Ritkítás, váltás

2012. augusztus 13. hétfő Jand Személyes

! Ez a bejegyzés 2 évnél régebbi. Tartalmával nem feltétlenül értek egészében egyet, és előfordulhat, hogy további hozzászólásokra nem válaszolok.

9 hónapja hanyagoltam ezt a blogot, itt az idő, hogy végre megszüljek valami újat. A „Jand blag” egy próbálkozás volt, és már látom, hogy több ponton elhibázott koncepcióra építettem. Személyes lelkendezésekkel és nyavalygásokkal váltottam hosszabb esszéket. Egyszer irodalom és filozófia inspirált, máskor Facebook-csevely. Ezt a kettőt gyakran hagytam egybefolyni. Évtizedes, évszázados vagy akár évezredes gondolatokat vegyítettem a saját pillanatnyi hangulatommal. Amennyire azt hittem, hogy ezzel erősítem a mondanivalóm őszinteségét és erejét, annyira látom már, hogy ez hosszabb távon mekkora gát.

Most megritkítom a blogot, eltüntetem befejezetlen törmeléket, az üresen hagyott ígéreteket. Ha írok új blogot, az kiszámíthatóbb jellegű lesz, és az esszégyűjteményt elkülönítem. Régebbi összeszedettebb írásaim és fordításaim megtalálhatóak lesznek archívumban, vagy újradolgozva.

5 hozzászólás to “Ritkítás, váltás”

 • Kati szerint:

  És írsz? Én benéztem néha olvasni.

  • Jand szerint:

   Hello, igen!
   Már van egy adag megosztanivalóm, ami még sok tisztázásra szorul, de haladok. Holnap kirándulni megyek, utána a SZIN, utána pedig dolgozgatok egy új honlap kialakításán, amin különválasztom az inspirációs blogot az esszéktől, mindkettővel vannak terveim. 🙂

 • Csizi szerint:

  Kedves Jand!
  Szerintem semmi baj nincsen azzal, hogy a blagodon vegyítve vannak a különböző típusú írások. Ettől élő, ettől emberi és változatos. Ne komplikáld túl, csak csináld! Írj, fordíts, citálj, vagy bármi. Rengeteg jófej olvassa (olvasta?) az oldaladat, szerintem mindannyian szeretjük ilyennek és kész. Nem látom be, minek egy új honlap. Kilenc hónap viszont sok idő, egy komplett gyerek elkészül ezalatt. 🙂 Augusztus is régen volt már. Hol az a sok megosztanivaló? Miért nem a tartalommal foglalkozol a forma helyett? Szóval türelmetlenül várom, hogy új élettel teljen meg a Jand Blag.
  Szeretettel: Cs.

 • ErvinKery szerint:

  Kedves András,

  Szerintem a töredékek is remekek voltak. Igaz, nem szokványos esszék, de így is van egy sajátos varázsuk.
  Én is türelmetlen-türelmesen várom az újdonságokat!

  Szeretettel üdvözöllek,
  Ervin

 • almaleves szerint:

  Ez csak pillanatnyi fellángolás. A múltat ritkítani annyira felesleges. Az voltál, örülj inkább neki.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Powered by WordPress and NatureFox.